Current events

From Slovenija


[edit] Prihajajoči dogodki

[edit] Trenutni dogodki

[edit] Februar 2006

[edit] 10. februar

Začele so se dvajsete zimske olimpijske igre.

[edit] 4. februar

Muslimanski demonstranti so v Damasku (Sirija) zažgali dansko veleposlaništvo, zaradi spornih karikatur preroka Mohameda v dnevniku Jyllands Posten. (vir: STA)

Najmanj 88 oseb je umrlo (bilo pohojenih) in 280 bilo ranjenih, ko je v filipinskem mestu Manila, na stadionu izbruhnila panika, po klicu iz množice da je na stadionu nastavljena bomba. (vir: STA)

[edit] 3. februar

V rdečem morju se je potopil egipčanski trajekt z 1400 potniki-romarji na krovu. Romarji so se vračali iz romanja v Meko. Reševalci so doslej rešili le nekaj več kot 400 preživelih. Slovenska ladja Lucija, last Splošne plovbe Portorož je dobila ukaz da pomaga reševati preživele, v vode, kjer se je nesreča zgodila, bo zaplula v ponedeljek. (vir: STA)

[edit] Januar 2006

[edit] 29. januar

Na referendumih so se prebivalci posameznih delov odločali o nastanku novih občin. Nove občine, če se bo s tem strinjal državni zbor, bodo tako postale (v oklepaju stara občina)

[edit] 26. januar

Fizik dr. Stanislav Južnič je v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani odkril knjigo znamenitega poljskega astronoma Nikolaja Kopernika De Revolutionibus iz leta 1566. Dragoceno delo je bilo nekoč last ljubljanskih jezuitov. Znamenita knjiga seveda spada med najdragocenejše na svetu.

[edit] 26. januar

V Palestini je na volitvah zmagalo skrajno gibanje Hamas.

[edit] 26. januar

[edit] 15. januar

[edit] 2. januar

[edit] 1. januar

Personal tools